Ügyfélszolgálat: H-P 8-20, Sz-V 8-14

info@varadicovidteszt.hu

+36 30 231 1314

Post Covid tesztcsomag

A COVID-19 fertőzés utóhatásaként számos keringési, légzőrendszeri, és véralvadással kapcsolatos szövődmény ismert.

A koronavírus-fertőzés szövődményeként kialakuló szívizomgyulladás egészen enyhe, tünetmentes lefolyású is lehet, azonban igen komoly problémákat okozhat: akár szívritmuszavart vagy súlyos esetben hirtelen szívleállást is. Ezek a szövődmények előzetes figyelmeztető tünetek nélkül is felléphetnek, ezért fontos mielőbbi kivizsgálásuk.

A fertőzés egyik lehetséges szövődménye a véralvadási zavar. Ez megnyilvánulhat egyfelől fokozott vérrög-képződésben, mely trombózist vagy tüdőembóliát is okozhat, vagy fokozott vérzési hajlamban. Ez állhat a fertőzésen átesettek esetében gyakran tapasztalható szervi károsodások mögött is.

A Post Covid csomag arra szolgál, hogy ellenőrizhessük; a lezajlott Covid-19 fertőzés után szervezetünkben nem lépett fel gyulladásos állapot vagy véralvadási zavar.

Mit tartalmaz a Post Covid csomag?

A szervezet általános gyulladásos állapotáról a csomagban szereplő CRP teszt ad képet, a véralvadási zavarokról illetve vérrög képződésről a D-dimer mérés, szívizomkárosodás, szívizomgyulladás, vagy veseelégtelenség jeleiről a Tn-I-Plus teszt, vashiányos vérszegénység fellépéséről vagy kezdődő gyulladásos állapot alakulásáról pedig a Ferritin koncentrációjának mérése.

CRP: A C-reaktív protein egy olyan fehérje, ami a májban termelődik és innen kerül a keringésbe, így mérhető a CRP érték vérvizsgálattal. A máj akkor kezd C-reaktív protein termelésébe, ha a szervezet valahol gyulladást érzékel.

D-dimer: A vírusfertőzés következtében A D-dimer szint emelkedhet, jelenlétét mindig vizsgáljuk, ha felmerül a mélyvénás trombózis vagy a tüdőembólia gyanúja. Tesztünk segítségével kiderül, hogy van e szükség további klinikai vizsgálatokra.

Tn-I-Plus: A fertőzést követően kialakulhat szívizomkárosodás, szívizomgyulladás, és akár veseelégtelenség is. Ezeket az állapotokat a megnövekedett troponin szint is jelzi, melynek értéke meghatározható tesztünk segítségével.

Ferritin: Mivel a ferritin a vasháztartásban, a vas raktározásában vesz részt, a vérből mérhető szintje arról ad információt, hogy milyen a szervezet vassal való telítettsége.
Ezen felül a fertőzés és az ennek következményeképp fellépő gyulladás jellegzetesen megemeli a ferritinkoncentrációját, mely kockázati tényezője a koronavírus szövődményeinek

Kiknek javasoljuk a vizsgálatot?

Azon pácienseinknek javasoljuk a vizsgálatot, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen. Mivel a vírus a tünetmentes fertőzötteknél szintén nagy arányban okozhat szövődményeket, így számukra is fontos a vizsgálat.

Kiemelten fontos lehet azok számára, akik a koronavírus fertőzést megelőzően is küzdöttek a fent felsorolt megbetegedésekkel, volt már trombózisuk, érelzáródással járó betegségük, vagy műtéten estek át a közelmúltban.

ÁR: 19.900 Ft

JELENTKEZEM TESZTELÉSRE

info@varadicovidteszt.hu

+36 30 231 1314

(H-P 8:00-20:00, Sz-V 8:00-14:00)
Adatvédelmi szabályzatImpresszum
Számlaszámunk: K&H 10403136-50526575-81541006
envelopephone-handsetheart-pulse